Google Search Console koppelen aan BlackDesk

Stap 1: Ga naar de website van Google Search Console: https://search.google.com/search-console/about?hl=nl

Stap 2: Klik op de blauwe knop met daarin de tekst ‘Nu starten’.

Stap 3: Selecteer de juiste property (degene waarbij je iemand wilt toevoegen). Zorg voor de goede website url

Stap 4: Klik in de kolom links op ‘Instellingen’

Stap 5: Klik op ‘Gebruikers en rechten’.

Stap 6: Klik rechtsboven op de blauw knop met ‘Gebruiker toevoegen

Mocht je deze blauwe knop niet zien, dan betekent dit dat je geen eigenaar bent van de desbetreffende property. Je zal in dit geval de eigenaar moeten vragen deze stappen te doorlopen.

Stap 7: Vul het e-mailadres in van de persoon die je wilt toevoegen.

Stap 8: Selecteer welke rechten je wilt toekennen en klik op toevoegen.

BlackDesk dien je altijd de rechten ‘Volledig’ te geven (anders kan ik mijn werk niet goed doen), maar geef deze rechten niet altijd zomaar aan iedereen!