Koppelen van Facebook met BlackDesk

De Facebook Bedrijfsmanager is een centrale plek om een bedrijf te beheren, afzonderlijk van je persoonlijke Facebook-profiel. Zo kan jij werk en privé gescheiden houden en de zakelijke kant van Facebook gebruiken met meerdere collega’s of partners. Je kunt de Bedrijfsmanager gebruiken om je Facebook-middelen te beheren en te zorgen dat de juiste mensen de juiste toegang hebben.

Een Facebook Bedrijfsmanager aanmaken (Facebook Business Manager) is de eerste stap om jouw Facebook bedrijfsmiddelen op één plaats te beheren. In dit stappenplan leggen wij jou uit hoe je dit doet en waar je op moet letten.

Aanmaken facebook bedrijfsmanager-account. (Als je al een facebook bedrijfsmanager hebt, kan je deze stap overslaan. Check dit goed, dit is nodig om te koppelen.)

Voor het koppelen met BlackDesk is er een bedrijfsmanager-account nodig. Het aanmaken van een Facebook bedrijfsmanager-account is zeer eenvoudig als je de volgende vier stappen doorloopt:

• Ga naar business.facebook.com/.
  • Log in met je persoonlijke Facebookaccount. Let op: deze moet wel gekoppeld zijn aan je Facebook bedrijfsaccount.
  • Klik op Account maken.
  • Voer de naam voor jouw bedrijf in, jouw naam en je zakelijke e-mailadres in en klik op “Volgende.”

• Voer je bedrijfsgegevens in en klik op Verzenden.

Is je pagina op Facebook al gekoppeld aan het bedrijfsmanager? Dan kan je deze stap overslaan.
Weet je het niet zeker? Volg dan dit stappenplan.

Een pagina toevoegen aan Bedrijfsmanager:

• Ga naar Bedrijfsinstellingen. Deze optie wordt weergegeven in je zijbalk als een tandwielpictogram.
  • Klik in het gedeelte Bedrijfsmiddelen op Accounts. Klik vervolgens op Pagina’s.
  • Klik op Toevoegen in het vervolgkeuzemenu.
  • Selecteer Een pagina toevoegen.
  • Voer de naam of URL van de Facebook-pagina in.
  • Klik op Pagina toevoegen. Als het goed is, krijg je op het volgende scherm je pagina te zien. Vanuit hier kun je mensen toevoegen om de pagina te beheren.

Wanneer er contact is geweest met BlackDesk, sturen wij altijd een aanvraag zelf om toegang tot jouw pagina aan te vragen. Dit heeft de voorkeur, aangezien wij dan zeker zijn dat het op de goede manier gaat. Op de volgende manier kan je hem goedkeuren.
(Let op! Check altijd of wij de aanvraag ook daadwerkelijk hebben gedaan. Ben je er niet zeker van? Neem dan contact op met BlackDesk zelf.)

Goedkeuren verzoek van BlackDesk.

Eigendoms- of partnerverzoeken van pagina’s goedkeuren nadat BlackDesk een aanvraag heeft gedaan.

Als je de bedrijfs-eigenaar bent (dus beheerder ÉN eigenaar) van een pagina, kun je eigendoms- of partnerverzoeken goedkeuren voor je pagina. De stappen hieronder zijn alleen van toepassing als je eigenaar bent van een pagina. Eigendoms- of partnerverzoeken van pagina’s goedkeuren:

• Open je pagina.
  • Klik in het linkermenu op instellingen (onderaan in het menu). Zie afbeelding

• Selecteer Paginarollen.
  • Je vindt het verzoek onder Partnerverzoeken of Eigendomsverzoeken. Selecteer Reageren op verzoek.
  • Selecteer [BlackDesk] toegang geven tot mijn pagina als het gaat om een partner

Verzoek goedkeuren

Als je een Bedrijfsmanager-beheerder bent, kun je partnerverzoeken ook goedkeuren op de volgende wijze:

• Meld je aan bij je Bedrijfsmanager-account.
  • Ga naar Bedrijfsinstellingenin het linkermenu. Klik vervolgens op Verzoeken.
  • Klik op het tabblad Ontvangen. Hier zou je bedrijven moeten zien die om toegang tot je pagina hebben gevraagd. Je zou hier ook informatie moeten zien over de gebruiker die om toegang heeft gevraagd en over het bedrijf waar diegene bij hoort.
  • Klik op Goedkeuren.