Pagina toevoegen aan je WordPress website

1. Ga naar de WordPress login pagina.
Ga naar https://<bedrijfsnaam>.nl/wp-admin.

2. Log in met je gebruikersnaam & wachtwoord.
Ben je deze vergeten of kwijt? Kijk dan even hier.

3. Klik op ‘Pagina’s’.
In het linker menu van de WordPress beheer-omgeving kun je de Pagina’s vinden.

4. Klik op de knop ‘Nieuwe pagina’.
Dit knopje staat helemaal bovenin op de pagina.

5. Geef de pagina een goede titel.
Waar gaat deze pagina over? Omschrijf de pagina kort maar krachtig!

6. Schrijf de inhoud voor de pagina.
De tekstuele inhoud kun je in verwerken in de zogehete ‘WYSIWYG-editor’ van WordPress. Opmaak kan naar keuze worden aangepast!

7. Kies een mooie afbeelding voor de pagina.
Kijk even bij ‘Uitgelichte afbeelding’ rechts onder en upload hier een representatieve afbeelding voor de pagina. Deze zal doorgaans als banner getoont worden bovenaan de pagina onder het menu.

8. Opslaan als concept.
Misschien is het handig om de pagina nog even niet te lanceren maar te bewaren als concept. Klik dan op de knop ‘Concept opslaan’. Je kunt de pagina dan wel alvast zien, maar alleen als ingelogde WordPress beheerder. Het grote publiek zal dus nog even moeten wachten.

9. Alles in orde? Publiceren maar!
Als de pagina helemaal naar wens is en je wilt deze de wijde wereld insturen klik je op de knop ‘Publiceren’. De pagina staat nu online, gefeliciteerd!